Miguel Ángel Moratinos crida a negociar la pau immediatament en els conflictes oberts

L’exministre d’Exteriors i sotssecretari de Nacions Unides, Miguel Ángel Moratinos, ha explicat les fites de la seva reconeguda trajectòria diplomàtica i les vicissituds del present durant la conferència que ha ofert en el Cercle: des de la seva opinió sobre l’Europa d’avui -a pocs dies de noves eleccions- i la visió dels pares fundadors fins als conflictes bèl·lics actuals a Rússia, Ucraïna i l’Orient Pròxim.

La seva experiència com a ministre, ambaixador o alt representant li ha conduït a treballar per mantenir la pau i les relacions entre estats. Per a Moratinos, el pessimisme no pot guiar les negociacions de pau en cap cas i afirma que: “El més important d’una negociació és iniciar-la.”

L’exministre també ha destacat la importància de l’autonomia estratègica i sobre les funcions de la cartera d’Exteriors que haurien d’ampliar-se per a defensar els interessos propis dels països.

Sense eludir cap de les qüestions suscitades durant el debat obert amb el públic, Moratinos ha advocat pel reconeixement de l’estat palestí com a escut de protecció per a Israel i de negociar amb el mandatari rus per a arribar a la pau en la guerra d’Ucraïna.

Més informació en els diaris Última Hora i Diario de Mallorca.

Reunió de treball amb el Batle de Palma sobre el Districte d’innovació.
Donam la benvinguda a Cajamar com a nou soci col·laborador