Mor l’economista Miquel Alenyà, soci i president del Cercle d’Economia de Mallorca durant els anys 1995-96.

Lamentam la defunció de l’economista i estudiós de l’art Miquel Alenyà Fuster (Palma, 1939), qui va ser president del Cercle l’any 1995.

Alenyà va fer feina en l’àmbit de la gestió empresarial en diverses entitats financeres, entre les quals destaca Sa Nostra, on va ser treballador, directiu i director gerent de la Fundació. També va ser director de l’Informe Econòmic i Social de les Illes Balears (1968-2000) i president de la Creu Roja Espanyola a les Balears (2003-2015).

Malgrat destaca la seva relació amb el sector econòmic i empresarial, Miquel Alenyà va fer nombroses aportacions en l’àmbit de la cultura: va presidir l’Obra Cultural Balear (1987-1989), va col·laborar en la confecció de la Gran Enciclopèdia de Mallorca i va ser membre del consell editorial del Diari de Balears i col·laborador del seu suplement cultural L’Espira. Va formar, a més a més, part del consell de direcció de la Gran Enciclopèdia de la Pintura i l’Escultura dels Illes Balears i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts, que va presidir de 2005 a 2008.

L’any 2000 va rebre el Premi Ramon Llull en reconeixement als seus mèrits en el camp de l’anàlisi econòmica.

Entre les seves obres, a més dels estudis sobre estructura econòmica i intervenció social, es troben articles i col·laboracions en la premsa illenca sobre turisme, cultura, cinema, música i el món de l’art, especialment de la pintura a Mallorca.

Va impulsar i va presidir el Cercle d’Economia en els seus inicis (1995-1996), sense persones com ell no estaríem avui aquí, per això  recordem i honrem a Miquel i volem que la seva família i la societat sàpiguen que compartim la seva pèrdua i agraïm infinitament la seva contribució desinteressada per a contribuir a la millora i al benestar d’aquesta terra.

Foto: Jaume Morey

Celebram el Dia d’Europa analitzant amb Fernando Schwartz la guerra a Europa
Sol·licitam un consens polític per inaplicar el reglament de minimis