“La sortida a Borsa de Robot SA supera totes les expectatives”

Experiència de Robot al Mercat Alterntivo Borsari (MAB)

El president i conseller delegat (CEO) de Robot SA, empresa especialitzada en l’automatització d’edificis, Bernat Bonnín va explicar ahir en la conferència a la qual va ser convidat pel Cerclea l’hotel Valparaiso, la situació actual de Robot després de la seva sortida a borsa i com va aconseguir ser la segona companyia a aterrar en la Borsa Espanyola, concretament al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Després de la presentació del ponent per part del president del Cercle, Andreu Rotger; Bonnínva explicar al públic assistent -al rededor de mig centenar de persones- els avantatges i desavantatges que s’havien trobat a l’hora de poder formar part de l’elenc d’empreses que participen diàriament en Borsa. El conseller delegat va afirmar que la qualificació que rebria i que rep actualment Robot “no va ser prevista” i que a “cap moment” s’havien imaginat que tindrien tan “bona rebuda per part dels inversors”.

A més la sortida a Borsa de Robot està aportant als treballadors un millor sistema de finançament que és capaç de cobrir totes les seves exigències i actualment l’empresa “està sent capaç de créixer a passos engegantits”. Bernat Bonnín va afirmar també que malgrat aquesta iniciativa que els ha produït “un gran èxit”, encara existeix una gran problema que els perjudica greument; “la falta de professionals dedicats a aquest sector és enorme” cosa que provoca una certa preocupació al president de Robot ja que cada vegada li costa més trobar a gent per als llocs de treball que es requereixen en l’empresa mallorquina.

La formació dual és segons Bonnín “una gran porta” a acabar amb l’escassetat de recursos humans que té aquest sector i va animar a la universitat i a les administracions públiques a incentivar a les escoles i en els futurs estudiants l’opció d’aquestes noves professions tecnològiques que a la seva manera de veure “són el futur dels joves”.

L’empresa va començar a operar en el MAB a la fi del febrer passat amb una cotització de 4,15 euros. L’evolució borsària en aquests dos mesos i mitjà, segons Bernat Bonnín, ha situat les accions de Robot SA en els 7,20 euros, la qual cosa suposa una revaloració de gairebé el 99%”. Malgrat el gran entramat que va haver de superar l’empresa mallorquina per aconseguir arribar a trepitjar el Parc, el seu president afirma que el MAB “és la millor fórmula que una petita o mitja empresa pot utilitzar per créixer i no haver d’acudir a les entitats bancàries.

RIU Hotels nou soci-col·laborador del Cercle
Borisgrafic s’uneix al Cercle com a nou soci-col·laborador