K. Llaneras: “Pronosticar les properes eleccions autonòmiques és impossible”

– “Catalunya ha provocat que no tinguem dades suficiente per preveure les properes eleccions autonomies”. Kiko Llaneras

Les properes eleccions autonomies són “pràcticament impossible de predir”, després que la majoria d’enquestadores dediquessin els seus esforços a cobrir les eleccions catalanes, el desembre passat, i que actualment “amb prou feines hagin dades”. Així ho ha explicat l’editor de Politikon, Kiko Llaneras, en la conferència que va oferir, ahir, en GRPO Valparaiso Palace and Spa de Palma.

Durant l’esdeveniment organitzat pel Cercled’Economia de Mallorca, Kiko Llaneras ha assegurat que hem de conscienciar a la població que els “esdeveniments aïllats que ens mostren les enquestes, poden succeir realment” i que segons els models de simulació elaborats pel col·laborador d’El País, pensar que “un succés que té una probabilitat d’un 30% no va a succeir, és un error”.

Al voltant de mig centenar de persones van assistir a la conferència, en la qual mitjançant diferents dades i anàlisis Llaneras va explicar que és impossible “encertar mitjançant una enquesta el resultat al 100%”, però que és gràcies a la mitjana d’aquestes, mitjançant el qual, podem observar que a Espanya existeix “només un 2% d’error en elles”.

El col·laborador del magazine Jot Down i Onda Cero va afirmar que el futur de les enquestes està “al món online” i que no hem de descartar a les xarxes socials “com les noves plataformes de recopilació de dades per predir el resultat d’eleccions”.

El Bufet Buades nou Soci-col·laborador
Robot SA nou Soci-col·laborador del Cercle d’Economia