José María Vicens relleva a Andreu Rotger com a President del Cercle

  • L’Assemblea va triar als 25 membres de la nova Junta Directiva els qui a continuació van nomenar a José Mª Vicens nou President del CERCLE.

El doctor mallorquí José Mª Vicens és triat nou president del CERCLE d’Economia de Mallorca pels dos propers anys, després de l’Assemblea General celebrada aquesta tarda a l’Hotel Valparaíso.

José Mª Vicens substitueix a Andreu Rotger que durant quatre anys ha estat al capdavant de la institució que té com objectiu el benestar i progrés de la societat.

”Crec en la renovació, en l’evolució de les institucions, per això vaig assegurar que no estaria més de 4 anys al capdavant del CERCLE” va començar Rotger en la seva al·locució en l’Assemblea de socis del CERCLE per acabar dient que “els ciutadans viuen la política amb un excés de soroll que desorienta, irrita i convida al desinterès, per això associacions com la nostra tenen la responsabilitat d’analitzar críticament als polítics en els qui hem delegat la gestió pública…” .

L’Assemblea va triar als 25 membres de la nova Junta Directiva els qui a continuació van nomenar a José Mª Vicens nou President del CERCLE.

“És tot un honor i un repte que assumim amb passió. La nova Junta està formada per persones de talent, experiència i prestigi en molts àmbits professionals. Hi ha economistes, advocats, arquitectes, historiadors, geògrafs, filòsofs, matemàtics, empresaris… Aquesta pluralitat és enriquidora. Anem a dedicar temps i esforç per aconseguir la noble missió del Cercle.” Afirma Vicens

El fins avui Vicepresident del Cercle, durant les etapes liderades per Alejandro Forcades i Andreu Rotger pren el comandament per impulsar nous projectes i continuar en aquesta nova línia de creixement que en l’últim any ha dut a terme el Cercle.

“Els presidents anteriors i, especialment a Forcades –Economista- i a Rotger -enginyer-, amb els quals he treballat han posat el llistó molt alt. Però també han marcat un camí que anem a seguir amb il·lusió i dedicació. És més fàcil fer un viatge amb mapa i amb una excel·lent tripulació ” afirma Vicens.

Coordinador del document Repensar Balears i del nou Pla Estratègic del Cercle d’Economia, José Vicens destaca per tenir un currículum brillant.

La nova JD del Cercle està formada per:

Jose María Vicens – Presidente

Luis Quetglas – Vicepresidente

Tomeu LLinás – Vicepresidente

Elena Medina – Vicepresidenta

Javier Blas – Secretario

Bartomeu Cantallops – Tesorero

Jose María Bauzá de Mirabó

Bernat Bonnin

Isabel Del Pino Schmid

Alejandro Forcades Pons

Jose Forteza-Rey

Guillermo García Moliz

Federico Gili Juan

Joe Holles

Antoni Horrach Moya

Pere Nicolau Bover

Bartolomé Olivares Baena

Isabel Pellicer Esteve

Luis Piña Sáiz

Jaume Ribas Cardona

Vicente Rotger Rebassa

Carlos Rullán Vaquer

Carme Valdueza Capó

Virginia Verger Casasnovas

Uta Werner

 

 

CV Jose Mª Vicens

Natural de Sóller, el doctor JMª Vicens, va estudiar Batxiller superior en l’Institut Ramón Llull de Palma i Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va obtenir el millor expedient acadèmic de la seva promoció (1975-1981). Diplomat en Sanitat i Especialista en Medicina Interna (MIR), és Doctor en Medicina, “Cum laude” per unanimitat, per la mateixa Universitat Catalana UAB (1992) en la qual va defensar el seu treball pioner “Proteus”, un sistema expert d’ajuda al diagnòstic mèdic basat en la Intel·ligència Artificial amb la simbiosi de la potència informàtica i el coneixement mèdic.

És a més Tècnic Especialista en Informàtica de Gestió, expert en Direcció i administració Sanitària, en Planificació Estratègica i en Estadística aplicada a les Ciències de la Salut amb dilatada experiència en la gestió d’empreses o centres sanitaris públics i privats, entre uns altres l’adreça de l’Hospital Sant Joan de Déu durant la transformació radical del centre (amenaçat de tancament en 1997 fins a l’obertura d’un nou Hospital en 2007) i l’engegada de l’Hospital d’Inca (2007-2011) , sent Vicepresident de la Unió Balear d’Entitats Sanitàries (UBES) entre els anys 2000-2007.

En l’àmbit docent, ha estat professor ajudant del Departament de Fisiologia Humana de la Universitat Complutense de Madrid (1981-1982) i d’Infermeria Mèdic Quirúrgica I i II de l’escola Universitària d’Infermeria de Palma entre 1986 i1991. És autor de més de 300 articles en revistes científiques i en premsa escrita.

Entre els premis rebuts destaquen, el Premi Nacional de la Societat Espanyola d’Informàtica Mèdica (SEIM) 1987, el “Premi Argent Balear D`Excel·lencia en la Gestió” 2006 (Govern dels Illes Balears), Premi Merck-Serono/Diari Metge 2007 al millor model assistencial i, finalment, Premi CAEB 2007 per foment de l’Associacionisme en el sector sanitari.

Concert de Joan Valent. Concordes Solidaris
La Mano Lectora es porta la 2a edició dels Premis Innovació del Cercle