Javier Ponce, director del CDTI: “La innovació és anticíclica i requereix inversió en els moments de crisi”

Javier Ponce, director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), ha protagonitzat la conferència programada del cicle de conferències sobre Polítiques de Ciència, Tecnologia i Innovació impulsades per la nostra comissió homònima i en col·laboració amb la Universitat a Distància de les Illes Balears.

Com a titular de l’entitat que canalitza les sol·licituds d’ajuda i suport als projectes de R+D+i d’empreses espanyoles, Ponce ha destacat els nivells de risc que assumeixen l’empreses amb la ruptura d’un dels grans vectors de competitivitat empresarial: la globalització. Per això, ha afirmat que només queda la innovació per a abordar la viabilitat del projecte i finançar-la és possible encara que, opina que: “La innovació és una cosa que tradicionalment hem fet a l’inrevés: quan ve una crisi no invertim i quan n’arriba una etapa expansiva, invertim tots”.

Ponce, enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Madrid, ha detallat el procés i evolució del finançament de la innovació al capdavant de l’agent de finançament del Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació en l’àmbit de l’Administració General de l’Estat.

La presidenta del Consell de Mallorca rep en audiència a la nova Junta Directiva
Alberto Núñez Feijoo reclama adaptar la ideologia a la realitat i ofereix suport en les polítiques d’Estat