J.Pujol “Balears pot ser una de les comunitats capdavanteres d’Espanya”

        . Ficosa treballa en els elements que s’incorporaran en els transports del futur en el 2020, 2021 i 2022.
. Xina és actualment el major productor de cotxes i actualment regula el mercat de cotxes del futur

Javier Pujol, actual CEO de Ficosa International, ha afirmat que a Balears “existeix un gran talent juvenil” però que només mitjançant una visió a llarg termini i basada en “explotar adequadament aquest talent” podrà convertir-se en “una de les comunitats capdavanteres d’Espanya”. El representant de l’empresa multinacional amb seu a Catalunya, ha ofert una conferència aquest dijous a l’Hotel Valparaiso en el qual ha analitzat “els elements que s’estan incorporant en el transport del futur i quines són les novetats per al mercat de 2020, 2021 i 2022”.

Ficosa International està apostant en les millores, que s’incorporaran en els cotxes del futur, mitjançant “la tecnologia i la informàtica”. Segons Pujol el mercat actual de transport “s’anirà diversificant i deixant diversos tipus de vehicles, els propulsats a gas, els elèctrics, els híbrids, els autònoms, etc”. En 2024 Ficosa International ja té venut “productes que encara no estan inventats o que estan en procés de producció” i que faran evolucionar al mercat del transport cap a aquests nivells.

Sobre les noves lleis de canvi climàtic Javier Pujol no entén la pressa que existeix als governs per eliminar el dièsel del mercat “quan és molt més ecològic que la gasolina”. Balears és una de les comunitats que major expectatives i apostes ha posat, en la seva llei de canvi climàtic. Especialment sobre el sector de la mobilitat elèctrica, un sector que per a Pujol encara que ha vingut per quedar-se “ha de deixar-se evolucionar adequadament”.

Posant d’exemple a Xina i Japó com les societats que més han apostat pel transport elèctric i autònom Javier Pujol ha afirmat que si les companyies espanyoles volen avançar-se al futur han de fixar-se als mercats xinesos i japonesos, “Xina és actualment el major productor de cotxes i actualment regula el mercat de cotxes del futur”.

Avui també s’ha donat a conèixer la negativa del Govern a la venda de 200 llicències de VTC a ARES Capital i el CEO de Ficosa International també ha tingut paraules per al sector del taxi i de les VTC afirmant que “el seu contrincant a partir de 2021 seran els cotxes autònoms”.

Ficosa International es dedica a la creació de solucions de visió, seguretat, eficiència i connectivitat d’alt contingut tecnològic per a automòbils, vehicles comercials ,industrials, i vehicles especials. Amb un equip global de més de 10.000 persones, una facturació d’1.100 milions de € i present -amb fàbriques, centres d’enginyeria i oficines tècnic-comercials- en 19 països d’Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia.

El grup, aliat amb Panasonic, dedica el 7% de la seva xifra de negoci a R+D+I i compta amb una cartera de més de 600 patents i marques actives. La companyia és proveïdora oficial i soci tecnològic de la majoria de fabricants de vehicles a tot el món.

El Cercle present en la reunió amb el Secretari d’Estat
El president del Consell rep a la nova junta directiva del Cercle d’Economia de Mallorca.