Francis Mojica explica el sistema CRISPR en el Cercle

Francis Mojica, candidat a Premi Nobel i descobridor del sistema científic CRISPR ha estat atenent els socis del Cercle d’economia de Mallorca, aquesta nit, en un sopar col·loqui a l’Hotel Melià Palma Bay, en la qual ha explicat amb deteniment amb deteniment les característiques i efectes del seu descobriment.

Durant dècades Mojica ha aquesta fent un treball d’enorme calat per al món de la ciència i la medicina. És ara, després de passar 15 anys des del seu descobriment i després de l’enaltiment de la comunitat científica que li ha arribat el reconeixement. És per això, que se’l considera un dels candidats a portar-se el guardó de Premi Nobel.

Nascut a Elx en 1963, Francis Mojica és doctor en Biologia per la Universitat d’Alacant. Després de completar la seva tesi doctoral, va realitzar estades postdoctorals en la Universitat d’Utah (els EUA, 1993) i la Universitat d’Oxford (Regne Unit, 1995-1996). Des de l’any 1997 és Professor Titular de Microbiologia en el Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant.

En la dècada dels 90, va descobrir un mecanisme de defensa dels bacteris enfront dels virus. Basades en aquesta troballa, Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudna –guanyadores del Premi Princesa d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica 2015- van publicar en Science en 2012 que l’enzim Cas 9 d’un bacteri podia realitzar corts molt precises en la doble cadena de l’ADN. Des de llavors se sap que les trucades tècniques CRISPR permeten modificar el genoma de qualsevol cèl·lula usant proteïnes com Cas 9 per a tallar i pegar, igual que es fa en editar un text, i això és una autèntica revolució científica.

La comissió d’innovació visita les instal·lacions de OmniAccess
Por 4.0? No ho tinguis, és la teva gran oportunitat

Francis Mojica explica el sistema CRISPR en el Cercle

Francis Mojica, candidato a Premio Nobel y descubridor del sistema científico CRISPR ha estado atendiendo a los socios del Cercle d’economía de Mallorca, esta noche, en una cena coloquio en el Hotel Melià Palma Bay, en la que ha explicado con detenimiento con detenimiento las características y efectos de su descubrimiento.

Durante décadas Mojica ha esta realizando un trabajo de enorme calado para el mundo de la ciencia y la medicina. Es ahora, después de pasar 15 años desde su descubrimiento y tras el ensalzamiento de la comunidad científica que le ha llegado el reconocimiento. Es por ello, que se le considera uno de los candidatos a llevarse el galardón de Premio Nobel.

Nacido en Elche en 1963, Francis Mojica es doctor en Biología por la Universidad de Alicante. Tras completar su tesis doctoral, realizó estancias postdoctorales en la Universidad de Utah (EEUU, 1993) y la Universidad de Oxford (Reino Unido, 1995-1996). Desde el año 1997 es Profesor Titular de Microbiología en el Departamento de Fisiología, Genética y Microbiología de la Universidad de Alicante.

En la década de los 90, descubrió un mecanismo de defensa de las bacterias frente a los virus. Basadas en ese hallazgo, Emmanuelle Charpentier y Jennifer Doudna –ganadoras del Premio Princesa de Asturias de Investigación Científica y Técnica 2015- publicaron en Science en 2012 que la enzima Cas 9 de una bacteria podía realizar cortes muy precisos en la doble cadena del ADN. Desde entonces se sabe que las llamadas técnicas CRISPR permiten modificar el genoma de cualquier célula usando proteínas como Cas 9 para cortar y pegar, igual que se hace al editar un texto, y esto es una auténtica revolución científica.

La comissió d’innovació visita les instal·lacions de OmniAccess
Por 4.0? No ho tinguis, és la teva gran oportunitat