Entitats cíviques i socials es reuneixen per a traçar un rumb comú per a Balears

La iniciativa neix amb la intenció de coordinar les mesures que estan duent a terme diferents organitzacions empresarials i socials per a així conjuminar esforços i poder traçar un rumb comú cap a la recuperació econòmica.

S’ha creat una plataforma de diàleg, on diferents entitats de Balears s’han reunit per a coordinar les diferents mesures per a la reactivació econòmica. El Cercle d’Economia de Mallorca i la Cambra de Comerç de Mallorca han abanderat la iniciativa en la qual han participat més de 20 organismes com ASAJA, CAEB, Foment de Turisme, Federació Empresarial Hotelera de Mallorca o la Fundació Impulsa entre altres.

La iniciativa de crear aquesta plataforma diàleg neix amb la intenció de coordinar les múltiples mesures dutes a terme per cada entitat i professionals. Treballar en un mateix document permetria establir prioritats i una línia clara per a tot el teixit empresarial que beneficiaria al conjunt de la ciutadania a superar la crisi provocada pel Coronavirus. La sanitat, el turisme i l’empresa han estat els eixos fonamentals del debat entre els diferents col·lectius que han participat en la plataforma de diàleg.

Entre les mesures concretes, els diferents participants han parlat de la possibilitat de prolongar els ERTES més enllà de l’estat d’alarma, la cerca d’opcions que protegeixin la major quantitat d’empreses i empleats, les accions de promoció per a convertir a Balears en referent com a destinació nacional, la millorar la sanitat pública o el futur científic de la comunitat autònoma.

El nou ens coordinat per el Cercle d’Economia de Mallorca i la Cambra de Comerç de Mallorca, ha acordat continuar amb les reunions per a retornar a Balears a la normalitat des de el diàleg i treball, eficaç i concret.

Aportacions del Cercle a la presentació del Pla de Reactivació
Mallorca Reacciona, pla de reactivació econòmica del Consell de Mallorca