El Govern afirma que les Balears encapçalen la tramitació dels fons europeus

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, juntament amb Joan Carrió, director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques, han explicat la situació en què es troba l’estratègia de gestió i execució dels fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dissenyat per la Unió Europea.

A partir dels projectes presentats i declarats com a estratègics (de tipus sostenible i de cohesió social, majoritàriament), els conferenciants han especificat els tràmits a seguir per a accedir-hi i la situació en què es troben.

Segons el conseller, Company: “Ara com ara, de dos mil milions per al finançament de projectes, el Govern balear ha mobilitzat 774, la qual cosa suposa un 68% dels recursos.”

Els representants de l’executiu balear han volgut recordar que el Pla de Recuperació és estatal i la capacitat de decisió per part de les Comunitats Autònomes és molt limitada. També que l’assignació dels fons mitjançant les licitacions preceptives subjectes a les lleis de contractes i de subvencions impedeixen l’agilitat en l’execució.

No obstant això, alguns dels empresaris assistents han expressat el seu malestar per la complexitat del procés i per la demora en l’obtenció dels fons.

Presentació:

https://cerclemallorca.es/wp-content/uploads/2023/02/Lestat-dexecucio-de-lEIIB2030_Cercle-dEconomia_20230215.pdf

Els indicadors de l´Índex Econòmic del Cercle segueixen perdent impuls
Javier García relata en el Cercle els reptes més urgents de la Química