El debat sobre l’habitatge a les Illes Balears assenyala les causes i proposa solucions

La problemàtica sobre l’habitatge a les Illes Balears ha protagonitzat la taula rodona que ha reunit els principals actors del sector immobiliari sota la premissa d’analitzar causes, conseqüències i possibles solucions per a l’accés a l’habitatge.

Moderat per l’arquitecte Pere Nicolau, el debat va comptar amb la participació del president de l’Associació de Promotors Immobiliaris, Luis Martín; el president de la Demarcació de Mallorca del Col·legi d’Arquitectes de Balears, Joan Cerdà; la directora general de l’Associació de Constructors, Sandra Verger ; el president de l’Associació de Promotors Immobiliaris, José Miguel Artieda, i Javier Blas, missèr especialista en dret immobiliari.

Així, promotors, arquitectes, constructors, agents immobiliaris i juristes varen concloure que existeix una necessitat d’unió i consens polític per a planificar un urbanisme amb visió de futur, a llarg termini, que s’adapti a la realitat actual i també incentivar la col·laboració públic-privada per a això. A més, proposen mesures com bonificar l’índex de densitat, créixer verticalment, promoure el canvi d’usos i provar nous models concordes amb els canvis socials.

Temes com l’estabilitat normativa, l’eficàcia en la gestió i la protecció dels propietaris o l’existència de pisos buits s’han tractat com a part de la cronificació del problema.

Més informació en Diario de Mallorca i Última Hora.

Javier García relata en el Cercle els reptes més urgents de la Química
L’Índex Econòmic del Cercle destaca lleugers repunts sobre els mesos anteriors