“El comportament dels serveis secrets és el millor paràmetre per a mesurar la democràcia”

Félix Sanz Roldán, exdirector general del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i excap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), va compartir amb els socis del Cercle i convidats la seva experiència i les seves reflexions sobre la complexa situació actual que derivarà en un nou ordre mundial.

El general de Conca va expressar la seva opinió sobre l’estratègia geopolítica aplicada als actuals conflictes bèl·lics i sobre les relacions d’Espanya amb els països veïns i el paper de l’OTAN.

Sanz, va oferir també un exhaustiu recorregut per la seva trajectòria al capdavant dels serveis secrets del país i sempre sota el “màxim compliment de la llei”, segons les seves pròpies paraules. No de bades va recordar que va comparèixer en tretze ocasions davant la comissió de secrets en el Congrés i l’escrupolosa fiscalització al fet que està sotmesa la institució que va dirigir durant deu anys.

Sanz va apuntar que: “No hi ha millor manera de dignificar una mentida que dir que ho ha dit o fet el CNI”.

El sopar-col·loqui va girar, a més a més, sobre els nivells de corrupció que ha suportat el nostre país i en els pilars sobre els quals hauria de recolzar-se per a fer front els reptes del futur com la ciberseguretat o la innovació.

La presidenta del Govern rep en audiència a la nova Junta Directiva
La presidenta del Consell de Mallorca rep en audiència a la nova Junta Directiva