Eduardo Serra “El talent com a nou recurs estratègic de les empreses”

“L’ecosistema empresarial espanyol està canviant cada vegada més gràcies a la introducció de les noves generacions en les posicions de poder de les empreses” afirma Eduardo Serra

Eduardo Serra, president de Everis, ha assegurat que el recurs estratègic de les empreses en el futur “serà el talent dels seus empleats i el dels propis empresaris que dirigeixin les companyies”. Unes declaracions nascudes arran de la conferència que ha ofert aquesta tarda en de la mà del Cercle d’Economia de Mallorca, a l’hotel Valparaiso de Palma, i que ha versat sobre “l’empresari espanyol d’avui”.

Serra ha explicat que l’ecosistema empresarial espanyol està canviant cada vegada més gràcies “a la introducció de les noves generacions en les posicions de poder de les empreses”. A més, un fet que també està propiciant l’aparició de nou talent juvenil “és la introducció de les noves tecnologies, el món digital i noves professions”.

Molt vinculat a la política i al sector privat, Serra coneix molt bé l’entorn econòmic que embolica a l’estat. “Estem vivint grans canvis, els petits s’estan revolucionant i estan demandant la intermediació dels òrgans reguladors del mercat i de l’economia estatal”. Una vigilància que ajudarà al fet que els mercats siguin més competitius i no es produeixin certs abusos “que fins ara s’estaven permetent”.

Serra no s’ha tallat a l’hora de parlar sobre la situació actual de la política espanyola. L’únic espanyol que ha ostentat alts càrrecs amb els tres partits governants des de l’inici de la democràcia (UCD, PSOE i PP) ha assegurat que la política està passant per “una època de baixa qualitat”, pel fet que els partits “no seleccionen al personal per la seva competència, sinó per la lleialtat que tenen aquests cap a les sigles”.

Un altre punt que també ha provocat la situació actual de la política és la corrupció que ha copejat als grans partits. “La gent ha perdut la confiança en els polítics. Serà molt complicat recuperar-la, és necessari que apareguin figures que aconsegueixin il·lusionar a la població”.

Europa ha estat l’últim tema que Serra ha analitzat davant més de mig centenar de persones. La sortida de Gran Bretanya de la Unió Europea i el creixement dels nacionalismes extremistes poden aconseguir que Espanya “se situï com la tercera potència més important de la Unió Europea per darrere d’Alemanya i França”.

José Vicens “No hi ha coses urgents, sinó endarrerides”
Banco Mediolanum es converteix en nou soci-col·laborador