Conferència de Miquel Barceló Roca: “La nova ciutat del coneixement”

L’element fonamental del districte innovador és la col·laboració oberta

Miquel Barceló Roca treballa en el desenvolupament del projecte Nou Llevant de Palma amb diverses premisses: situar els espais innovadors en els entorns urbans i adaptar-los als canvis i models de base tecnològica que imperen en aquesta tercera “Revolució Industrial” que vivim.

Per a això, després d’identificar els problemes i oportunitats que ofereix la zona, ha projectat una estratègia urbanística centrada en el desenvolupament econòmic i la integració social. Així, es planeja la creació de diversos espais tecnològics en dues etapes diferenciades que evitin la gentrificació, aconsegueixin un equilibri territorial i que permetin la capil·laritat dels models d’èxit mitjançant la creació de llocs de treball complementaris o indirectes.

Per a aconseguir aquest desitjat desenvolupament, Barceló ha destacat la necessitat imprescindible d’un pacte sòlid entre tots els agents implicats: les administracions públiques, els centres de coneixement, les empreses i la societat civil actuant sota un model de governança pròpia i col·laboració público-privada.

Els districtes innovadors requereixen tecnologia, talent i qualitat de vida. En aquest sentit, reduir els alarmants nivells de fracàs escolar de la nostra comunitat autònoma i retenir el talent seran factors indispensables.

Per saber més: https://www.ultimahora.es/noticias/palma/2021/02/12/1237957/distrito-nou-llevant-tiene-nada-ver-silicon-valley.html

Refinería Web renova la col·laboració amb Cercle d’Economia de Mallorca
Conferència de Francisco “Patxi” Aldecoa: “La Unió Europea com a factor imprescindible en la lluita contra la pandèmia mundial”