Conferència de Joan Ramon Laporte: “Fàrmacs i vaccines contra la Covid”

Davant una situació històrica que ha canviat les nostres vides, el futur és esperançador però no succeiran miracles.

Així ho ha afirmat, Joan-Ramon Laporte, catedràtic emèrit de Farmacologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en la videoconferència organitzada sobre els fàrmacs i vacunes contra la Covid que va reunir més d’un centenar de persones.

Laporte va posar l’accent en els avanços tecnològics i la inversió -especialment, la pública-  que han procurat una sèrie de vacunes amb resultats aparents, en temps rècord, amn la reducció de les fases de la cadena de medicaments per frenar la pandèmia.

Es tracta d’un èxit de la recerca bàsica envers els de la indústria dels medicaments. No obstant això, els interrogants són molts en aquest moment: quant durarà la protecció de la vacuna?, les persones vacunades podran disseminar el virus?, quina serà la millor vacuna? i quins seran els efectes indesitjats i la seva persistència a mitjà i llarg termini?

I és que, justament, ha estat aquesta necessària urgència a desenvolupar la vacuna la que deixa un final obert a les respostes que només podran ser contestades amb el pas del temps. Per això, Joan-Ramon Laporte apunta a la necessitat de la màxima transparència i informació dels processos. També basats en la solidaritat, comprensió i, de nou, transparència que haurien de romandre entre la població després de superar l’epidèmia.

Per a saber més, consulta les entrevistes:

https://www.ultimahora.es/noticias/local/2021/01/27/1233291/joan-ramon-laporte-catedratico-farmacologia-uab-estamos-experimento-global-seguridad-vacunas.html

https://www.diariodemallorca.es/mallorca/2021/01/28/efectos-vacuna-31732952.html

Treball continuat amb les Institucions
Refinería Web renova la col·laboració amb Cercle d’Economia de Mallorca