Cercles de Barcelona, Mallorca i Menorca uneixen forces i traslladen les seves propostes al Govern

Els presidents del Cercle d’Economia de Barcelona, de Mallorca i de Menorca s’han citat per primera vegada a Palma per posar en comú les propostes sobre els assumptes de principal interès econòmic per a la ciutadania. Amb aquest fi, Jaume Guardiola, Josep Maria Vicens i Francesc Tutzó, acompanyats per membres de les respectives juntes directives, han estat rebuts pel vicepresident del Govern balear i conseller d’Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, qui va explicar el full de ruta del seu Govern.

Durant la reunió Costa ha informat, entre altres qüestions, sobre l’estat de les negociacions que es duen a terme amb l’Executiu central sobre el reglament de desenvolupament del Règim Especial Balear (REB) i les al·legacions presentades en el procediment legislatiu.

Després de la trobada institucional, els representants dels tres Cercles vàren reafirmar el seu compromís per a afrontar els reptes de futur en la primera trobada conjunta organitzada per part de les tres entitats: una cita que va reunir els seus membres en la finca de Son Ripoll i en la qual es van posar sobre la taula temes comuns sobre els quals poder treballar mancomunadament.

En aquest sentit, qüestions com la progressiva caiguda de la productivitat, la manca de formació, el finançament de les comunitats autònomes, la falta d’habitatge o la connectivitat aèria, van ser alguns dels assumptes que van sorgir durant la reunió i que van servir per a establir una agenda comuna a partir de la qual poder col·laborar, compartir informació i experiències per a donar resposta a tots aquests desafiaments.

Fotos i text: David Baret
Ignacio Cirac revela en el Cercle les possibilitats de la física quàntica
Gabriel Escarrer exposa la seva visió sobre el futur del turisme