Aplaudim la incorporació de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos com a membre del Cercle

En el Cercle d’Economia estam encantats de tenir a l’IFISC entre nosaltres, li donem la més càlida benvinguda i estam segurs que amb la seva incorporació i unint forces, podrem contribuir a revitalitzar, modernitzar i diversificar la vida econòmica de les nostres Illes.

L’IFISC -conjunt de la Universitat de les illes Balears (UIB) i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC)- és un institut de recerca que compta amb el segell d’Excel·lència María de Maeztu i s’ha consolidat com un centre de referència i com un actor important en la definició de noves tendències a nivell nacional i internacional. El prestigiós equip científic, dirigit per Emilio Hernández, Claudio Mirasso i Raúl Toral aborda molts desafiaments rellevants situats en la intersecció dinàmica dels sistemes complexos i les aplicacions interdisciplinàries en diversos camps, inclosos la fotònica, la física quàntica, la biologia, l’ecologia, el medi ambient i els sistemes socials.

Vivim en un món complex i que evoluciona amb molta rapidesa i per això la recerca de sistemes complexos és avui clau per a abordar reptes coneguts com la digitalització, la intel·ligència artificial, la biotecnologia, la bioinformàtica, la salut global o el canvi climàtic, aspectes tots ells que venim tractant en el Cercle en aquests anys.

Tots estam entusiasmats de poder col·laborar, cooperar i establir sinèrgies, convençuts que els enfocaments de la ciència i el coneixement són fonamentals i crítics per a resoldre molts dels desafiaments de la societat.

Adolfo Utor, destaca la importància estratègica del transport marítim en un territori insular
Pol Morillas realitza en el Cercle el seu personal debat sobre l’estat del món