Aislan, guanyador dels Premis Cercle 2023

El projecte Aislan, de l’empresa Poraxa, ha estat la guanyadora de la setena edició dels Premis Cercle a les Idees Innovadores, celebrada ahir a l’Hotel Valparaíso en l’Assemblea General del Cercle d’Economia de Mallorca. La companyia, radicada a Porreres, es va alçar amb el guardó per la seva proposta d’un innovador sistema d’aïllament per a la construcció confeccionat amb llana d’ovella balear.

Aquest sistema aprofita les propietats de la llana com a aïllant tèrmic i acústic, així com el seu potencial com a regulador de la humitat. Així mateix, posseeix una elevada resistència al foc i contra els insectes, de manera que funciona com a protector natural sense necessitat de biocides tòxics. A les Balears es produeix actualment entre 250 i 300 tones de llana d’ovella a l’any que acaben sent en la seva major part rebutjada, donada la inexistència de suficient demanda en el mercat. Una situació que s’ha convertit en un veritable problema per al sector ramader de les Illes.

Durant el discurs, el president del Cercle, Josep Maria Vicens, va posar en valor el treball fet pel Cercle per dur cap a Mallorca a personalitats de tots els àmbits culturals i socials, entre els quals varen destacar els de Theodor Kallifatides, Sonia Contera, Mariano Rajoy, Nadia Calviño, Iñaki Gabilondo, Alicia Sintes, José Luis Rodríguez Zapatero, Alberto Nuñez-Feijoó, Javier Solana o Nuccio Ordine. d’entre molst d’altres.

Després del lliurament del premi, dotat amb 6.000 euros i diverses activitats de mentoring, va tenir lloc un cocktail a la terrassa de l’hotel.

REDEIA ja és sòcia del Cercle
Reprenem el contacte amb les autoritats polítiques de Mallorca