Ramon Gras assegura en el Cercle que la innovació és el major predictor d’èxit social

Ramon Gras, enginyer de camins format en el MIT i investigador de la Universitat d’Harvard, ha donat la seva visió sobre la universalitat dels projectes d’urbanisme i, especialment, dels anomenats districtes d’innovació que beuen d’una dinàmica multidisciplinària que augmenta progressivament el benefici de la seva implementació a les ciutats.

Durant un dinar-col·loqui a l’hotel Valparaíso de Palma, organitzat en col·laboració amb la Comissió d’Innovació del Cercle i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les illes Balears (COAIB), Gras ha comparat diverses ciutats del món i ha destacat la necessitat del disseny urbanístic previ ja que, ha assegurat, “Els barris millor dissenyats són sis o set vegades més eficients que la resta.”

Per a Gras, en implantar aquestes xarxes d’innovació s’aconsegueixen efectes que milloren la qualitat de vida de tot l’entorn. En una primera fase apareixen les noves idees, consegüentment es transformen i finalment, es tradueixen en la producció i la distribució.

Es tracta així de dissenyar espais en els quals la innovació aporti talent i intercanvi d’idees per a gestar una economia del coneixement perquè el percentatge d’aquests treballadors especialitzats concentrats en aquestes àrees -amb una mitjana del 11-12%- configurarà l’índex d’èxit social i dinamisme de les ciutats.

Finalment, Gras ha instat a potenciar la indústria de serveis i manufactures sofisticades que proporcionin una estada única i especial per a assegurar la prosperitat de l’activitat turística a Mallorca.

Cercles d’Economia de Mallorca i Menorca insten Prohens a compensar la insularitat en el model de finançament