El catedràtic en economia aplicada Antón Costas i l’ex polític, economista i empresari, Josep Piqué participen en una gala amb més de 400 convidats.
El Cercle d’Economia de Mallorca ha celebrat aquest dimarts a la tarda, al Castell de Bellver de Palma, una gala en la qual ha commemorat el seu 25 aniversari i que ha comptat amb un col·loqui entre el catedràtic en economia aplicada, Antón Costas; i l’ex polític, economista i empresari, Josep Piqué; tots dos presidents del Cercle d’Economia de Barcelona
Josep Maria Vicens, president del Cercle d’Economia, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’acte amb un discurs en el qual ha enaltit la importància del Cercle d’Economia de Mallorca, com “un ens local, de pensament i debat, on s’escolten les opinions dels socis, es consensua una veu que es fa arribar a la societat i s’implica en les diferents activitats socioeconòmiques de la societat mallorquina i balear”.
També ha recalcat la Implicació que el Cercle ha desenvolupat per a la consecució d’una sèrie d’assoliments, com és el cas de l’estudi “Repensar Balears”. Una eina d’anàlisi sobre la situació en la qual es troba la comunitat balear en l’actualitat i sobre la que s’estableixen una sèrie de punts que s’han de tenir en compte en el futur. “No som els encarregats d’establir quins han de ser les mesures que s’han de dur a terme, tan sols establim quins són els punts en els quals ens hem de centrar”.
Durant aquest discurs Vicens ha enaltit la labor dels presidents que han dirigit el Cercle al llarg dels seus 25 anys d’història. “Estem aquí, celebrant aquest dia, gràcies a la seva labor”. És per això que des del Cercle han volgut tenir un reconèixer el treball realitzat per, Isabel Corominas (1994-1995), Miquel Alenyà (1995-1996), Antoni Borràs (1996-1998), Antoni Anguiló (1998-2000), Juan Buades (2000-2002), Alejandro Forcades (2002-2014) i Andreu Rotger (2014-2018), atorgant-los un guardó honorífic que lloa el seu gran treball al capdavant de l’entitat.
Finalment, Vicens durant el seu discurs ha volgut fer esment al treball que li queda per davant al Cercle d’Economia fent al·lusió al lema de l’organització, “Compromesos i sense compromisos”. “Continuarem la nostra labor compromesos amb la societat mallorquina i balear per a obtenir un futur millor per a tots”.
La gala, que ha comptat amb més de 400 convidats entre socis i membres de la societat civil i classe política, ha continuat amb un col·loqui entre el catedràtic en economia aplicada Antón Costas i l’ex polític, economista i empresari espanyol, Josep Piqué. Els dos han tractat sobre la importància que tenen en la societat civil entitats com el Cercle “que es preocupen pel benestar social i econòmic de la comunitat en la qual es troben”. A més de, tractar diferents aspectes econòmics que poden afectar el futur de la comunitat i de l’estat.
El *Cercle no ha volgut que la gala del seu primer quart de segle estigués només embolicada en temes estrictament econòmics i és per això que també ha volgut que els assistents gaudissin d’un concert clàssic en el qual la reconeguda soprano Maia Planas ha interpretat 4 peces acompanyada Eduard Belmar (flautista) i Yuko Mizutani (pianista) i en la qual s’han pogut escoltar obres de André Caplet, Francis Poulenc, Leo Delibes i François Borne. A més de, projectar un vídeo commemoratiu en el qual recollia les impressions de diferents actors polítics i socials que han estat involucrats amb les activitats realitzades pel Cercle.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat l’encarregada de clausurar l’acte. Amb un discurs de reconeixement a labor realitzada pel Cercle durant aquests 25 anys, Armengol ha animat a l’entitat a continuar amb la seva “gran labor social” i ha fet una crida a continuar treballant units “perquè Balears pugui aconseguir el tan anhelat Règim Especial de les Illes Balears”.
Els assistents, una vegada finalitzat l’acte institucional, han pogut gaudir d’un sopar-cocktail en el mateix Castell de Bellver i han tingut l’oportunitat de dissertar amb els ponents presents i amb la resta de convidats.