Una mirada cap al futur mitjançant l’anàlisi de les dades

Les jornades sobre intel·ligència artificial, organitzades pel Cercle en col·laboració amb l’Associació de Joves Empresaris de les Illes Balears (AJE), han dut a les instal·lacions de la Fundació Sa Nostra en Can Tàpera els reptes que suposa la utilització de la tecnologia de gestió de dades i les necessitats que haurà de cobrir tota empresa per abordar projectes de dades.

Caterina Abanoni, graduada en Comptabilitat i Màster en Business Intelligence, fundadora de Unicorn Academy i Pablo Cebriá, enginyer de Camins i Màster en Executive Data Science, cofundador de Todoesdata han introduït conceptes d’aplicació en l’empresa per a adaptar-se, no quedar estàtics en un món en canvi constant i evolucionar.

Segons Abanoni, l’eficiència operacional ha crescut d’un 30 al 50 per cent, la qual cosa s’ha traduït en un augment d’ingressos i estalvi de despeses.

No obstant això, ha afirmat Cebriá, tan sols el 6%de les empreses a Espanya tenen una estratègia per a tractar les dades i cal tenir en compte que un 80% de la inversió es dedica a la neteja de dades.

Per part seva, el president del Cercle, Pep Vicens, que ha introduït l’acte, ha destacat el valor d’unir la joventut i l’experiència per a comprendre i aprofitar el potencial tecnològic.

Es manté el creixement econòmic a les Illes Balears
Adolfo Utor, destaca la importància estratègica del transport marítim en un territori insular