La biòloga molecular i primera dona astronauta espanyola -en la reserva- doctora Sara García, ha explicat amb precisió totes les fases en la recerca contra el càncer: una malaltia que no es pot evitar però de la qual es poden evitar els riscos.
Tot seguint les conclusions de la seva recerca sobre el tractament del càncer de pulmó i el de pàncrees, García ha incidit en la tècnica de la immunoteràpia i de la producció de medicaments personalitzats per a cada pacient, fruit d’estudis complexos amb ajuda de la computació i d’experiències en l’espai per a aprofitar la microgravetat.
La doctora treballa per fer créixer el percentatge de supervivència d’una malaltia que sofriran un de cada dos homes i una de cada tres dones en el món a causa dels hàbits, l’edat i la genètica: mitjançant la detecció precoç, l’estil de vida saludable i la recerca.
De fet, la recerca ha estat la protagonista de la taula rodona que ha tingut lloc després de la ponència i ha servit de crida per a la inversió en la ciència ja que com Sara García ha assegurat: “La recerca és una qüestió de supervivència”.
La conferència oferta pel Cercle en col·laboració amb el Club Última Hora Valors i l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), en les instal·lacions de l’Aljub del Museu És Baluard de Palma, ha reunit tres-centes persones interessades i sensibilitzades amb les possibilitats de la ciència.