Audició guiada amb Pep Ferrer: “La música que va emergir en els 70”

La selecció de música dels 70 de Pep Ferrer torna al CERCLE

La tercera edició de les “audicions guiades” per la dècada dels anys 70 conduïdes per Pep Ferrer s’esperava amb molt d’interès després de l’obligada cancel·lació a causa de l’Estat d’Alarma imposat el mes de març passat.

La dècada dels 70, en termes musicals tant a nivell internacional com a Espanya, abasta el naixement de diversos estils que van conviure i es van complementar al ritme dels esdeveniments socials de l’època i Ferrer escull un recorregut per la Història de la música, fidel als seus protagonistes.

Des de la premissa del veritable significat de la música, en paraules del compositor Leonard Bernstein (1918-1990): ¨”el que cada nota et fa sentir”, Ferrer ha escollit per a l’audició una sèrie de cançons detenint-se en la seva anàlisi i contant interessantes anècdotes.

Els assistents han pogut escoltar i desgranar el significat d’algunes de les composicions més reconegudes com “Bohemian Rhapsody” de The Queen, “You’veu got a Friend” de Carol King o Stairway to Heaven de Led Zepellin.

Com a curiositat, Ferrer fa referència a un estudi sobre les paraules contingudes en les lletres de les cançons de tots els temps que llança un creixement gradual, a partir de la fi de la dècada dels 70, de les paraules relatives a sentiments negatius sobre aquelles basades en sentiments positius. Potser l’assassinat de John Lennon al desembre de 1980, apunta Ferrer, va donar el sús a aquesta tendència a la depressió.

Situació politicoeconòmica i laboral en l’època COVID
Declaració Conjunta del grup Economia i Societat