Rafael Jordà presenta els satèl·lits com a eina per a resoldre problemes globals

Rafael Jordà, enginyer aeronàutic, CEO i fundador d’Open Cosmos, empresa dedicada al disseny i fabricació de satèl·lits espacials per a control del canvi climàtic i sòcia col·laboradora del Cercle, ha exposat en una xerrada TED com la innovació en el control del canvi climàtic des de l’espai, és possible.

Jordà ha començat detallant l’origen de la idea i la seva evolució fins a convertir-se en una de les empreses més sol·licitades a nivell europeu i ha respost a les preguntes del públic.

Quant a la sostenibilitat que també promou la firma, Jordà ha explicat que els residus espacials depenen de l’altura a la qual es llancen els satèl·lits i es resol amb el llançat entre 500 i 550 quilómetros d’altura -el que representa 100 metres d’altura per sobre de l’estació espacial internacional- i, amb tècniques de propulsió.”

Per part seva, el president del Cercle, Pep Vicens, ha destacat la visió de Rafael Jordà i ha clausurat la conferència amb la reflexió següent; “És obvi, sense biosfera, no hi ha -ni pot haver-hi-, innovació. Però hem vist també, amb Rafael, que aquest mateix home que les produeix és capaç d’aportar solucions. És la paradoxa de la nostra espècie.”

L’acte ha tengut lloc en el Hub d’Innovació de HBX Group a Palma.

Signam un conveni amb Open Cosmos, l’empresa de fabricació de satèl·lits
Per la necessitat de Consens Social i Polític